Siirry sisältöön

Saavutettavuus ja esteettömyys

Talonpojankadun kampuksen ulkoseinän punainen C kuvattuna kesäaikaan

Esteettömyys kampuksilla

Talonpojankadun kampus

Talonpojankadun kampuksen pääsisäänkäynti (B-ovi) on esteetön. Sisäänkäynnin läheisyydessä on pysäköintipaikkoja liikkumisesteisen henkilön asiointia helpottamaan. Pääovi avautuu painikkeella kampuksen aukioloaikoina. 

Info, ravintolapalvelut, suuropetustila ja osa luokkatiloista sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Toisen kerroksen kirjastoon, neuvottelutiloihin ja luokkatiloihin pääsee hissillä, kuten myös 0-kerrokseen, jossa on laboratoriotilat sekä luokkatiloja. Hissillä kuljettaessa on painettava kerrospainiketta koko matkan ajan. 0-kerros ei ole esteetön tila.

Amfissa on siirrettävä luiska, jonka avulla pääsee siirtymään korotetulle alustalle. Ota tarvittaessa yhteys vahtimestariin, p. 044 725 0304.

Kampuksella on induktiosilmukoita opintotoimistossa, kirjastossa sekä luokissa 124, 132 ja 157.

Lisävaloja voi lainata kirjaston opetusvälinekaapista. Sermejä, kuulosuojaimia ja pienempiä valaisimia voi lainata huoneesta 148. 

Osa luokka- ja neuvottelutilojen ovista on painavia liukuovia. Neuvottelukuutiot ja puhelinkopit eivät ole esteettömiä. Kampuksella on paljon lasiovia ja -seiniä.

Ravintolassa ei ole kynnyksiä. Ravintolassa pääsee liikkumaan hyvin esimerkiksi pyörätuolilla pöydän ääreen. Ravintolahenkilökunta avustaa tarvittaessa ruoan ottamisessa ja astioiden palauttamisessa. 

Talonpojankadun kampuksen tilojen kuuloesteettömät paikat löydät osoitteesta kuulokuvat.fi.

Vierimaantien kampus

Vierimaantien kampuksella esteettömyys on toteutettu hissillä sekä luiskilla. Kampuksen info sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä.

Campus Allegro

Centria-ammattikorkeakoulun tilat sijaitsevat Campus Allegron neljännessä kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Hissille on esteetön pääsy. Runeberginkadun sisäänkäynti on esteetön. Sisäänkäynnin läheisyydessä on pysäköintipaikkoja liikkumisesteisen henkilön asiointia helpottamaan. Ovi avautuu painikkeella kampuksen aukioloaikoina. Campus Allegron ulko-ovet ovat painavia lasiovia.  

Centrian tiloissa neljännessä kerroksessa on esteetön ja sukupuolineutraali wc-tila.  Auditorio Rotunda löytyy ensimmäisestä kerroksesta ja sen läheisyydestä löytyy myös esteetön wc-tila. Rotundaan on matala kynnys. 

Centrian tiloissa on lasiseiniä sekä toimistotiloissa että luentosaleissa. Ne saa tarvittaessa peitettyä ikkunakaihtimilla. Luokkatiloihin on matala kynnys. 

Induktiosilmukoita ei kampuksella ole.

Tutustu kampuksiin tarkemmin

Haluatko tutustua kampukseen tarkemmin ennen saapumistasi? Kampusten yhteystiedoista löydät pohjakartat kaikista kampuksistamme.

Esteettömyys opinnoissa

Esteettömällä opiskelulla tarkoitetaan korkeakoulun fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen ympäristön toteuttamista siten, että jokaisella opiskelijalla on ominaisuuksistaan riippumatta mahdollisuus oppia yhdenvertaisesti muiden kanssa. Kuka tahansa voi olla jossain vaiheessa tilanteessa, jossa tarvitsee erityisjärjestelyjä, ohjausta tai joustavuutta opintojensa tueksi. 

Oppimisympäristön esteettömyys ja opetuksen saavutettavuus ovat erityisen tärkeitä niille opiskelijoille, joilla on oppimisen haasteita (esim. luki-, matematiikan-, hahmottamisen, keskittymisen vaikeudet), jokin oppimista vaikeuttava sairaus tai vamma tai puutteita kielitaidossa.

Centria-ammattikorkeakoulussa kehitetään opiskelun ja opetuksen saavutettavuuteen liittyviä palveluita aktiivisesti. Centria on mukana kansallisessa Esteetön korkeakoulu -verkostossa. Opintojen saavutettavuuteen ja esteettömään opiskeluun liittyviä asioita hoitaa koko henkilöstö. Lisätietoja esteettömästä opiskelusta antavat kampusten opintoneuvojat sekä Hanna-Riina Aho (hanna-riina.aho@centria.fi).

Centrian opiskelijat voivat osallistua Saavutettavuus-opintojaksolle Itslearning-oppimisympäristössä.

Saavutettavat kirjat (Celia), kirjasto

Saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus Celia tuottaa oppikirjoja ja muuta kirjallisuutta saavutettavaan muotoon. Maksutonta palvelua voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa lukihäiriöstä, vammasta, sairaudesta tai niihin rinnastettavasta syystä johtuen. 

Lukemisesteinen Centria-ammattikorkeakoulun opiskelija voidaan rekisteröidä Celian asiakkaaksi joko Kokkolan tai Ylivieskan Centria-kirjastossa. 

Yhteyshenkilöt

Kokkolassa:

Taru Fröjdholm

Tietopalvelusihteeri


Ylivieskassa:

Hannele Myntti

Informaatikko


Viestinnän saavutettavuus

Centria-ammattikorkeakoulu on monikulttuurinen, kansainvälinen yhteisö. Opiskelu- ja työkielet ovat suomi ja englanti. Kaikessa viestinnässä pyritään kertomaan asioista selkeäkielisesti ja ymmärrettävillä lauseilla suomeksi ja englanniksi.

Anna palutetta saavutettavuudesta

Huomasitko puutteen sivustomme saavutettavuudessa? Ilmoitathan siitä meille, jotta voimme korjata asian. Alla olevan linkin takaa löydät lomakkeen, jolla pystyt lähettämään palautteesi.

Jos sinulla on palautetta kampustemme fyysiseen saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyen, voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen info@centria.fi.