Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutus

Erikoistumiskoulutuksessa hankittu osaaminen vahvistaa terveydenhuollon ammattilaisten valmiuksia työskennellä asiantuntijana erilaisissa akuuttihoitotyön tilanteissa. Koulutuksen käyneitä ja akuuttitilanteiden hoidon hallitsevia ammattilaisia on tarpeen olla kaikissa terveydenhuollon toimintaympäristöissä ja hoitopaikoissa.

Opintomuoto: Monimuotototeutus

Opintojen laajuus: 30 op, 1 lukuvuosi

1500 € (Alv 0 %)

Haku alkaa: 01.03.2022

Haku päättyy: 22.05.2022

Koulutus alkaa syyskuussa 2022

Opetuskieli: Suomi

Koulutuksen kuvaus

Akuuttihoitotyö kehittyy ja alan osaamisvaatimukset muuttuvat nopeasti. Koulutuksessa ammattilainen vahvistaa tietoja ja taitoja, joita tarvitaan akuuttihoitotyön eri alueilla. Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutus on suunniteltu suomalaisten terveysalan koulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen yhteistyönä.

Koulutus on tarkoitettu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja ensihoitajille (AMK tai opistoaste), jotka haluavat kehittää akuuttihoitotyön osaamistaan.

Koulutuksen käytyään opiskelija osaa:

Lisätietoa koulutuksesta

Opinnot koostuvat akuuttihoitotyön kliinisen osaamisen vahvistamisesta ja näyttöön perustuvan akuuttihoitotyön soveltamisesta käytäntöön sekä akuuttihoitotyön kehittämisestä. Opinnot sisältävät myös valinnaisia opintojen osia.

Erikoistumiskoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen verkko- ja lähiopetusta. Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa, ja ne voidaan suorittaa työn ohessa.

Erikoistumiskoulutus toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa.

Opiskelu jakautuu syys- ja kevätlukukaudelle 2022 ja 2023, alkaen syyskuussa 2022. Opiskelu sisältää kontaktiopetusta 1-2 päivää kuukaudessa sekä itsenäistä opiskelua. Kontaktiopetus sisältää sekä lähiopetusta kampuksella että verkko-opetusta. Lähiopetus toteutuu Centria-Ammattikorkeakoulun Talonpojankadun kampuksella.

Alustavat lähipäivät koulutukselle ovat:

• 12.9.22
  • 13.9.22
  • 24.10.22
  • 14.-15.11.22
  • 12.12.22
  • 16.-17.1.23
  • 13.2.23
  • 13.3.23
  • 24.4.23
  • 29.5.23

Muutokset lähipäiviin ovat mahdollisia ja tarkennetut ajankohdat ilmoitetaan koulutukseen valituille.

Hakukelpoiset hakijat laitetaan tarvittaessa valintajärjestykseen työkokemuksen ja seuraavien kysymysten perusteella:

• Kuvaa miksi haet kyseiseen erikoistumiskoulutukseen? (max. 3 p.)
  • Miten voit nykyisessä työssäsi hyödyntää Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutuksessa hankittua osaamista? (max. 3 p.)
  • Pohdi opiskelun, työelämän ja muun elämäsi yhteensovittamista ja kerro miten työnantajasi suhtautuu koulutukseen hakeutumiseen. (max. 2 p.)

Lisäksi hakijoille annetaan pisteitä aiemmasta sosiaali- ja terveysalan työkokemuksesta (max. 2 p.):

Alle 2 vuotta työkokemusta = 0 pistettä
2-5 vuotta työkokemusta = 1 piste
Yli 5 vuotta työkokemusta = 2 pistettä

Valinnat tehdään 31.5.2022, jonka jälkeen valintatulos ilmoitetaan hakijoille.

Hakeminen

Peruutusehdot

Hakuajan jälkeen hakijalle lähetetään tieto opiskelijaksi hyväksymisestä. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee vahvistaa koulutuspaikka annettuun määräaikaan mennessä. Koulutuspaikan vastaanottamisen jälkeen osallistuminen on sitova. Opiskelija sitoutuu myös opintojen maksuehtoihin. Mikäli opiskelija ei ota koulutuspaikkaa vastaan, hakemus katsotaan peruutetuksi.

Mikäli peruutus tehdään paikan vastaanottamisen jälkeen tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.

Koulutuksen yhteyshenkilöt

Teija Honkonen

Lehtori (hoitotyö)

Kokkola

Timo Kinnunen

Koulutusalapäällikkö (hoitotyö)

Kokkola

Onko sinulla kysyttävää hakemiseen tai meillä opiskeluun liittyen?

Hakijapalvelumme eli Maria, Kati ja Sini auttavat sinua kaikissa meille hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit olla yhteydessä Hakijapalveluihimme sähköpostitse, puhelimitse tai WhatsApp-viestillä.