Siirry sisältöön

Hakeminen siirto-opiskelijaksi

Siirtohaun aikana voit hakea siirtoa meille Centriaan toisesta suomalaisesta korkeakoulusta. Voit hakea siirtoa myös Centrian sisällä koulutusohjelmien välillä.

Siirto-opiskelija voi hakea

Kun siirto-opiskelija ottaa vastaan uuden opiskeluoikeuden, hän menettää samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutensa. Ennen siirtoa käytetty opiskeluaika lasketaan mukaan uuteen opiskeluoikeuteen.

Haku Opintopolku.fi –palvelussa

Voit hakea siirtoa Centria-ammattikorkeakoulun siirtohaussa, jos:

Siirtoa haetaan sähköisellä lomakkeella Opintopolku.fi-palvelun kautta seuraavina hakuaikoina:

1.–15.5. (syksyllä alkavat opinnot)
1.–15.11. (keväällä alkavat opinnot)

Hakemukseen tulee liittää:

Liitteet tallennetaan sähköisessä muodossa Opintopolun hakemukseen.

Kevään 2023 siirtohaun valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.6.2023 Opintopolun hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Opiskelupaikka on vastaanotettava viimeistään 31.7.2023 klo 15.00 Oma Opintopolku -palvelussa.

Siirto-opiskelijaksi voidaan valita, jos vastaanottavan koulutuksen resurssit ja täyttöaste sallivat siirto-opiskelijan valinnan. Centria-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin ei pääsääntöisesti oteta siirto-opiskelijoita muilta aloilta.

  • Siirry osoitteeseen opintopolku.fi
  • Etsi koulutus etusivun hakukentän avulla, esim. ”liiketalous” tai ”yhteisöpedagogi”. Voit rajata hakutuloksia esim. koulutustyypin (AMK-tutkinto tai ylempi AMK) tai paikkakunnan mukaan.
  • Klikkaa haluamasi koulutuksen nimeä > valitse oikea koulutusvaihtoehto otsikon ”Tutustu tarjontaan” alta > linkki hakulomakkeelle löytyy otsikon ”Koulutuksen hakukohteet” alta.
  • Valitse hakukohde “Siirtohaku”

Haku Pepin kautta (E-hakemus)

Voit hakea sisäistä siirtoa, jos haet saman koulutusalan sisällä koulutuksesta toiseen. Tutkintonimikkeesi ei vaihdu (esim. haet insinöörikoulutuksesta toiseen insinöörikoulutukseen).

Hakulomakkeen löydät Pepistä. Siirtoa voi hakea pitkin lukuvuotta.

Jäikö sinulla kysyttävää siirtohakuun liittyen?

Hakijapalvelumme eli Maria, Sini ja Kati auttavat sinua kaikkien hakemiseen liittyvien pulmien kanssa. Voit olla yhteydessä Hakijapalveluihimme sähköpostitse, puhelimitse tai WhatsApp-viestillä.