Siirry sisältöön
Kaksi naisopiskelijaa katsovat toisiaan hymyillen

Opiskelumuodot

Ammattikorkeakoulututkinnot suoritetaan päivä- tai monimuotototeutuksina. Joissain koulutuksissa on tarjolla vain toinen toteutustavoista, joissain voit valita itsellesi sopivimman tavan opiskella. Ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin tähtäävät koulutukset järjestetään monimuotototeutuksina.

Päivätoteutus

Opiskelu päivätoteutuksissa on yleensä päätoimista ja opetus tapahtuu suurelta osin lähiopetuksena kampuksilla. Opetusmenetelmät ovat monipuolisia. Opintoja suoritetaan verkon välityksellä, itsenäisesti, ryhmässä ja vaikkapa projektiopintoina. Opiskeluun sisältyy myös harjoittelua, jossa opitaan käytännön taitoja.

Monimuotototeutus

Monimuotototeutuksena suoritettavat opinnot sopivat moneen elämäntilanteeseen – myös suoraan toisen asteen oppilaitoksesta valmistuneille. Monimuoto-opinnoissa voit vaikuttaa opintojesi aikatauluun paremmin kuin päiväopiskelussa. Opiskelu monimuotototeutuksessa vaatii kuitenkin opiskelijalta itseohjautuvuutta sekä kykyä aikatauluttaa ja sovittaa opiskelu osaksi muuta elämää.

Opetus järjestetään pääasiassa verkko-opintoina sekä lähiopetuksena toteutettavina intensiivijaksoina, mikä mahdollistaa työskentelyn opintojen ohella. Poikkeuksena on sosiaali- ja terveysala, jossa harjoittelujaksot vaativat aina kokopäiväistä opiskelua.

Opinnot sisältävät erilaisia oppimistehtäviä, projekteja ja ryhmätöitä. Monimuoto-opinnoissa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opintojen suunnittelussa ja valinnoissa otetaan huomioon opiskelijan yksilölliset kehitystarpeet, vahvuudet ja uratoiveet. Aikaisempia opintoja ja työkokemusta voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa, mikä voi lyhentää suunniteltua opiskeluaikaa.

Työelämässä oleva opiskelija voi suorittaa osan opinnoista omaan työhön liittyvinä projektiopintoina.

Kansainvälinen ryhmä opiskelijoita kuvattuna Kokkolan kampuksen edustalla

Centria opiskelupaikkana

Kolme kampustamme sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Tunnelmallisissa pikkukaupungeissa asuminen on edullista ja välimatkat lyhyitä. Me tarjoamme osaamista suurella sydämellä, ja opiskelijalle on aina tarjolla tukea ja ohjausta. Meillä sinut tunnetaan ja sinusta välitetään.