Siirry sisältöön
Puulautoja

Älykäs puurakentaminen ja pintakäsittely

Puu- ja rakennusteknologian laboratorion ydin ovat alan yritysten prosessien ymmärtäminen ja tiivis yritysyhteistyö. Tämä mahdollistaa niin nopean ensiavun antamisen yrityksen prosesseja koskevissa ongelmanratkaisutilanteessa kuin tutkimustoiminnan tulosten jouhevan siirron yrityksiin.

Tuotekehitystestejä ja tutkimustoimintaa

Jos asiantuntijalle käy kutsu yritykseen, on kyse yleensä pintakäsittelyyn liittyvästä prosessiongelmasta, jota lähdetään ratkomaan mittauksen, testauksen, koulutuksen ja Leanin työkalujen keinoin. Yrityksille suunnatuissa tuotekehitystesteissä vahvuuksia ovat tuotteiden pitkäaikaiskestävyyden parantaminen ääriolosuhteissa. Tutkimustoiminnassa laboratorio toimii teollisen prosessin alustana, jossa keskitytään tiedon automaattiseen keruuseen, analysointiin ja visualisointiin. Teollinen rakentaminen ja rakennusten hiilipäästöjen minimointi ovat osa tutkimustoimintaamme.

Yhteystiedot

Elisa Saarela

TKI-koordinaattori


Ajankohtaista aihealueella

SICu kehittää kestävää teollista toimintamallia puurakentamisen vauhdittamiseksi

Centria-ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto tutkivat ja luovat yhteistyössä rakennusalan yritysten kanssa dataohjatun teollisen rakentamisen konsepteja. Hankkeessa kehitetään myös osallistavat simulaatiot kestävän teollisen puurakentamisen toimintamallien todentamiseen ja alan osaamisen kehittämiseen.